Sunday, 2 August 2015

My Growing Girls

Assalamualaikum,

My third years being a mommy's.
Sangat-sangat mencabar!
Tapi, penuh dengan beautiful moment dengan anak yang kian membesar.
Seriusly, bila they all dah besar..this mommy really really miss the time diorang baby. Fresh out from mommy tummy! Masha Allah. Kuasa Allah kan.
Even sakit bersalin tu ibarat nyawa dihujung tanduk, still seorang perempuan itu nak melahirkan lagi zuriat.

Anak sulung mommy, Haseena dah jadi big girl sekarang. Already 3years 2month. How fast she grows now. Allahuakbar.
Sangat petah berkata-kata. Since mommy preggy baby ke tiga, anything mommy minta dia tolong dia akan tolong.
Sampaikan adik dia pun dia mandikan. Kahkahkah. I just laughing at her when i see she do the same thing i do to their lil sister when take a bath. How cleaver she is! I hope and i pray, may Allah bless Ummul Haseena Iman, full her heart with iman and kindness, and solehah. Aameen! InshaAllah.

My second daughter, Hanania pun sama dah big girl. Dah boleh dengar arahan, even very slow respond dia. She's so manja and anything she do need mommy help. But, she so rajinnnnnnn. Kalau mommy dah duduk kat dapur tu, menumbuk ke potong sayur or something..dia dulu datang dekat and "kacau" mommy buat kerja. Kadang mommy jadi singa sebab Hanania not a good listener. Hahaha! Btw, she's going turn 2 years in 6 August 2015.
Mommy pulak yang cuak counting her birthday sebab nak buat celebration plus Open House untuk Hari Raya! Ahh. Hope mommy ready and stay healthy on that day. Mommy doa yang sama juga buat Hanania moga besar jadi anak yang solehah just like your sister Haseena!

Mommy tak tahu 10 tahun akan datang macam mana anak mommy.
From this age, mommy kena train anak mommy to be a good girl and kena ajar ilmu-ilmu agama. Dunia semakin tua, mommy pun tak tahu sampai bila mommy still hidup. Mommy tak nak jiwa anak mommy kosong. I love both of you and your coming soon "adik". May Allah make easy for mommy and our family untuk dekat sentiasa dengan-Nya.
Our self is belongs to Allah. And this borrowed world. Alhamdulillah!

Salam blogger,
Mommy Bea

No comments:

Post a Comment